Diákjaink az iskolánkról
2006/2007

Péter Attila 2b osztályos tanuló
Az első élményeimet még ovis koromban szereztem az iskoláról. Akkor mehettem el először a farsangi játszóházba, ami nekem nagyon tetszett. Sokat lehetett rajzolni, ragasztani és a nagyobb gyerekek is kedvesek voltak. Aranyosak voltak a tanító nénik, kézen fogva vezetgettek.
Aztán az év eleji ismerkedő táborban minden osztálytársamat megismertem. Az első nap már mindannyian ismerősként köszöntöttük egymást. Órákon sokat játszottunk. Nagyon tetszettek a színes könyvek, amikből tanultunk.
Nagyon szeretem Judit nénit és Erzsike nénit. Tetszik a tanterem, mert sok színes kép, betűk és rajzok vannak benne. Szeretem a tanórákat, mert nagyon sok mindent megtanulhatok. A matematikát és a hittant szeretem a legjobban. Jók a tornaórák, mert sokat kint lehetünk az udvaron. Jó volt az erdei iskola, a kirándulások és a délutáni játszóházak. Én nagyon szeretek ebbe az iskolába járni.

Péter Attila szülei:
A szülő szeretné a gyerekének a legjobbat adni, választani. Olyan iskolát szerettünk volna választani, amibe mi is szívesen járnánk. Olyat, amelyik játékos, vidám formában szeretteti meg a tanulást a gyerekkel, olyat, amelyik a mai rohanó világunkban mégis hagy időt a gyereknek, hogy sokáig gyerek maradhasson. Erről a nyílt napon, a tanárokkal való személyes találkozás során meggyőződtünk és mi ezért ezt az iskolát választottuk.


Orbán Anita 7a osztályos tanuló
Már az első osztályt is ebben az intézményben kezdtem. Nagymamám református volt és szüleim ebből adódóan választották ezt az egyházi iskolát. Mostanra már mindhárom testvérem a Lorántffy-ba jár. A tantermek tágasak és az évszakoknak megfelelően díszíthetőek is. Az iskola a tanulás mellett a szórakozásra is alkalmat ad. A farsangi- és Mikulás-buli minden évben jól sikerül, és nagyon várjuk az év végi sport-és egészségnapokat is. Az iskolának saját konyhája van, ahol ügyelnek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra. A menzán még a vegetáriánusok és a cukorbetegek is ehetnek, hiszen nekik külön étrendet állítanak össze a szakácsok.
Az egyetlen hátránya a sulinak, hogy nincs tornatermünk, de ezt is próbálják pótolni.
Kellemes éveket töltök el itt, és sok barátra leltem az évek során.


Schneider Szabina 9. osztályos tanuló
Harmadik évfolyamban jöttem ebbe az iskolába, itt jártam ki az általános iskolát, így már hét éve ide járok. Ezek az évek nyomós okot adtak arra, hogy idejöjjek tovább tanulni a gimnáziumba. A tanárainktól nagyon nagy figyelmet kapunk mind a tanulás, mind a saját problémáink terén. Tanárok és diákok közt nagy az együtt működés, és ezért az esetek nagy részében pedagógusainkkal felhőtlen a viszonyunk.
Iskolánkat alapvetően az különbözteti meg a többi oktatási intézménytől, hogy reggelente áhítatot tartunk, és havonta egyszer istentiszteleten is részt veszünk. Ezen kívül kötelező a hittan óra is. Iskolánk a felső tagozatosoknak és a gimnazistáknak lehetőséget nyújt arra, hogy ősszel, míg az alsós diákok tavasszal kint a természetben, Zselickisfaludon tölthessenek, tanulhassanak egy teljes iskolai hetet. Év végén, mikor már vége a nagy hajszának, az utolsó napokban sport és egészség napot tartunk, ami mindig tartogat valami újat számunkra. A sulinak külön tábora is van, ami Balatonfenyvesen található. Ennek köszönhetően jobban megismerhetjük iskolatársainkat.


Csik Viktória Lilla 10. osztályos tanuló
10 éve járok már ebbe az iskolába, és jól érzem itt magam. Középiskolai tanulmányaimat itt szeretném befejezni. Az itt eltöltött évek alatt azt tapasztaltam, hogy biztosítva van a diákok számára a fejlődés. A tanárok nem csak a tananyag leadásával törődnek, hanem családias hangulatban próbálnak tanítani minket. Az osztálykirándulások, zselickisfaludi erdei iskolák és a balatonfenyvesi táborok a közösség összekovácsolását segítik elő. Mostani osztályunk 20 főből áll, így nagyon jól megértjük egymást, ami köszönhető osztályfőnökünknek is. Az alacsony osztálylétszám sokkal jobb, mint a másik iskolákban lévő 30-35 fős diáksereg. A tanáraink is sokkal jobban tudnak így figyelni ránk.


Tátrai Viktória 11. osztályos tanuló
Szerény személyem szerint az iskolánk nem hasonlítható össze más oktatási intézménnyel. Igazából, ha lehetne sem tudnám, mert ez volt az egyetlen iskolám. 6 évesen idejöttem, s nagykorúként távozok az érettségi után. Más iskolával szemben számottevő különbséget vélek felfedezni, de a legfontosabb a szeretetteljes légkör. Diákéveim során rengeteg jó élménnyel gazdagodtam. A viszonylag kis osztálylétszám családias hangulatú. Nagyon jó érzés, hogy mindenki ismeri egymást.


Vértes Veronika 10. osztályos tanuló
Az iskola számomra nem csupán egy tanulmányi intézet. A tanárok és a diákok együttműködése segíti a családias légkör kialakítását. 9 éve járok ebbe az iskolába, és úgy érzem, hogy mind a tanárokkal, mind a diákokkal sikeresen, eredményesen tudtam együtt dolgozni. Pedagógusainkra bármikor, bármiben számíthatok, és úgy érzem személyes gondjaimat is meg tudom velük beszélni. A lelki dolgok mellett fontosnak tartom rendezett, nyugodt környezetünket, iskolánk épülete szép és otthonos.


Név nélkül
Általános iskolai tanulmányaimat hatodik osztályos koromtól egy másik gimnáziumban folytattam. Pár év után azonban úgy döntöttem, hogy visszajövök ide, régi iskolámba. Ennek több oka volt. Azt tapasztaltam a másik intézményben, hogy ott eredménycentrikusak, nem foglalkoznak a diákok családi, szociális hátterével. Nincs idő ránk, mert magas az osztálylétszám. Ottani osztálytársaim emberileg nem igazán mondhatók szociálisan érzékenynek… Az osztályközösség a Lorántffyban ezerszer jobb! Összetartóbbak vagyunk, programjaink igazi közösséggé formálnak minket. Ritka a veszekedés, osztálytársaimmal mindent meg tudok osztani. Senki nem nézi, ki honnan jött és milyen anyagi háttere van. A tanárok jobban odafigyelnek ránk, és személyes ügyüknek tekintik az eredményeinket.

Összegyűjtötte: Hartner Jánosné és Sashalmi Tamás