Soli Deo Gloria

Végzős osztályok

Tovább a cikkhez>>


Lorántffys hírek

ALSÓSOK MŰSORA. A Lorántffy iskola 4/b osztályos tanulói április 29-én a gyülekezeti házban – Hartner Jánosné és Szűcs Gyöngyi pedagógusok vezetésével – kis műsorral ajándékozták meg a Nőszövetség megjelent tagjait.
Tovább a cikkhez>>


Elballagtak az érettségizők

Ez egy különleges osztály különleges beszéde, mivel mindenki gondolatai elhangoznak most. Ez az utolsó iskolai ünnepségünk.
Tovább a cikkhez>>


Csendesnap a Lorántffyban

Több éve hagyomány már iskolánkban, hogy Áldozócsütörtök ünnepén diák Csendesnapot tartunk. Ilyenkor az ünnepi istentiszteletet megelőző, majd az azt követő időkben különböző „hittanos” programokat szervezünk diákjainknak.
Tovább a cikkhez>>


A diákok Bibliát és igét kaptak útravalóul

Voltak ugyan megpróbáltatások, sot olykor a szüleik között is hasonló munkásként kellett dolgozni.
Tovább a cikkhez>>


Negyvenhárom diák tett vizsgát

Tavasz, napsugár, madárcsicsergés, virágillat…. Virágvasárnap, Nagyhét, Húsvét, Áldozócsütörtök. Konfirmáció.
Tovább a cikkhez>>


,,Mit cselekedjünk"

Amikor az ember, legyen bár fiatalabb vagy idősebb, edzettebb vagy tapasztalatlanabb, egy teljesen új, addig számára minden tekintetben ismeretlen élethelyzetbe kerül, a legtermészetesebb dolog az, hogy mérlegelni kezd:
Tovább a cikkhez>>


,,Múlnak a gyermekévek"

Február 6-án a kaposvári református gimnázium 12. osztálya nem csak fizikailag, hanem lelkileg is gazdagodott egy szalaggal.
Tovább a cikkhez>>


Országos tehetségkutató Kadarkúton

Március 27-én volt Kadarkúton a 9. alkalommal megrendezett Ki mit tud? országos tehetségkutató verseny, melyen 17 iskola közel 110 diákja mutathatta be tudását különböző kategóriákban.
Tovább a cikkhez>>


Nevelőtestületi Csendesnap a Lorántffyban

Nagy várakozással készültem a csendesnapra, amin kehidai tagintézményünk pedagógusai is részt vettek.
Tovább a cikkhez>>


Mesterpedagógusok lettek

2014. őszén Hartner Jánosné (Bea) és Nagy Judit kolléganok – iskolánk pedagógusai – sikeresen elvégezték az Oktatási Hivatal által szervezett Tanfelügyeleti szakértok felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre és a Szakértők felkészítése a pedagógus minősítésre tanfolyamokat.
Tovább a cikkhez>>


Játszóházi pillanatképek, Fergeteges farsangi mulatság

Idén rendhagyó módon került megrendezésre a farsang. A felsős és gimnazista osztályok egyaránt idegen országok inkognitójába bújtak.
Tovább a cikkhez>>


Óvodás hét, nyílt nap

Február első hetében rendeztük meg iskolánkban az immár hagyománynyá vált Óvodás hetet, melynek keretében vendégül láttuk a város és a környezo falvak óvodás csoportjait.
Tovább a cikkhez>>


Bibliaismereti versenyen voltunk

Immáron harmadszor vett részt iskolánk két csapata az SDG ifjúsági mozgalom által rendezett bibliaismereti versenyen.
Tovább a cikkhez>>


Új iskolát építünk - Jövőt építünk

Szeptember elsején új tanévet kezdünk a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium falai között.
Tovább a cikkhez>>


Épül az új Lorántffy iskola


Tovább a cikkhez>>


Lesz új iskolánk folytatás


Tovább a cikkhez>>


Lesz új iskolánk

Gyülekezeti lapunk előző számában már beszámoltunk arról, hogy egyházközségünk iskolája, a „Lorántffy” költözik: Isten segítségével 2015 szeptemberében már az egykori MÁV Nevelointézet felújított épületében kezdjük az új tanévet.
Tovább a cikkhez>>


Ikafalvi kiállítása a gyülekezeti házban

A Szakrális Művészetek Hete szeptember 20-28-ig tartott városunkban ennek keretében a kaposvári közösségünk is több rendezvényen képviseltette magát, így a templomunkban rendezett közös ének-zenei esten, valamint a gyülekezeti házban Ikafalvi Farkas Béla festőművész Kereszt a kortárs képzőművészetben című kiállításával.
Tovább a cikkhez>>


,,Uram, jó nekünk itt lennünk"

A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola közel száz diákja és 20 pedagógusa június 23–29. között hittanos táborozáson vett részt Balatonfenyvesen.
Tovább a cikkhez>>


Ismerkedés Zselickisfaludon

Augusztus 25.-én, hétfőn érkeztünka Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium kilencedik osztályosainak ismerkedő táborába, Zselickisfaludra. Izgatottan fürkésztük egymást. Sok-sok kedves, mosolygós arc.
Tovább a cikkhez>>


Hogyan lehetsz győztes?

Istené a dicsőség, hogy idén újra együtt lehetünk Balatonfenyvesen a Kárpát-medencei Református Ifjúsági találkozón.
Tovább a cikkhez>>


X. Matolcsy-díj átadó ünnepség a templomban

A X. dr. Matolcsy Sándor-díjat április 30-án, - Lőrincz Ernő tanár ballagó gimnáziumi osztályának (tablóképünkön)templomi ünnepségén - dr. Matolcsy Sándor testvérének dédunokája, Matolcsy András Manó adta át. Az alábbiakban az ő gondolatait idézzük fel.
Tovább a cikkhez>>


Ballagó diákjaink - 8. osztály

Tovább a cikkhez>>


Erdei iskola újra

Ha május, akkor erdei iskola. Már áprilisban számoltuk a napokat a gyerekekkel, hogy menynyi van még hátra a zselickisfaludi kiköltözésig. Az utolsó napokban pedig már másról sem lehetett beszélni velük, csak hogy mit fogunk csinálni a táborban, mit kell vinni, ki-kivel lesz egy szobában. ...
Tovább a cikkhez>>


Aranyeső a ... Lorántffyra

Április 2-án, szerdán iskolánk, a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata Kadarkúton, a helyi iskola szervezésében alsó-, felső- és középiskolai tanulók számára meghirdetett Ki mit tud? tehetségkutató versenyen vett részt. ...
Tovább a cikkhez>>


Lorántffys napok az iskolában

Május 23-24-én iskolánkban megtartottuk a XIX. Lorántffy-napokat. Rendezvényünkre kilenc református iskola nevezett: Cegléd, Csurgó,Enying, Majosháza, Nyíregyháza,Papkeszi, Pécs, Siklós, Tiszakécske. Nyolcvanhárom diák és huszonöt felnőtt kísérő érkezett hozzánk...
Tovább a cikkhez>>


Konfirmáció

A konfirmáció a protestáns egyházak szertartása, amely a serdülőkorú (13-16 éves) fiúkat és lányokat a gyülekezet teljes jogú, felnőtt tagjaivá avatja.
Tovább a cikkhez>>


Lorántffys hírek

Tovább a cikkhez>>


Áldozócsütörtök

Hagyomány már iskolánkban, hogy Áldozócsütörtök ünnepén diák Csendesnapot szervezünk. Ilyenkor az ünnepi istentiszteleteket megelőző majd az azt követő időkben különböző „hittanos” programokat szervezünk diákjainknak.
Tovább a cikkhez>>


Az egyetlen vígasztalás

A protestáns egyházak számára az egyházi év kiemelkedő ünnepnapja október utolsó napja, amikor szerte a világon megemlékeznek arról, hogy 1517. október 31-én a németországi Wittenbergben elkezdődött az egyház megújításának máig is tartó folyamata.

Tovább a cikkhez>>


Tanévnyitó a Lorántffyban

Szeptember 1-én, vasárnap volt a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda tanévnyitó ünnepsége a templomunkban. Az alábbiakban Bellai Zoltán lelkipásztor ünnepi beszédét közöljük.

Tovább a cikkhez>>
Tovább a cikk második oldalához>>


Zselickisfalud Balatonfenyvesen - Rampasek Lídia 10. o.

A szeptember minden gimisnek a Lorántffyban ugyanúgy kezdődik. Tanévnyitó a kaposvári református templomban, majd a tanév első két napja. A szecskák ismerkednek a tanárokkal, társaikkal, új környezetükkel. Aztán jön a szerda, azaz a tanév harmadik napja...
Tovább a cikkhez>>


Kutatók éjszakája - Szabó Lászlóné

Iskolánkban szeptember utolsó péntekén megtartottuk a Kutatók éjszakája című, egyre népszerűbbé váló rendezvényt. Idén közel száz lelkes és érdekődő diák jött el a meghírdetett programok megtekintésére.
Tovább a cikkhez>>


Megemlékezés 1956. október 23-áról - Rampasek Lídia, Ellenberger Petra és Kasza Fruzsina

1956. november 4-én elbukott a magyar szabadságjogokért kirobbant forradalom, de ez volt az a dicsőséges 13 nap, amely elindítottaa kommunizmus szétesésének hosszú folyamatát hazánkban.
Tovább a cikkhez>>


Idegennyelvi napok a gyülekezeti házban Dr. Kolláthné Kovács Ágnes

Október 21-én került megrendezésre az idegennyelvi nap...
Tovább a cikkhez>>


Városismereti Verseny Kaposváron - E. Kósa Beáta

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kapos Televízió és Rádió másodszor hírdette meg városunkban a Copus 300 elnevezésű, nyolc fordulós városismereti versenyét a város 13 középiskolája részére.
Tovább a cikkhez>>


20. évfordulós tanévnyitó istentisztelet - Bellai Zoltán

Ötvenegy első osztályos közös műsora, a gimnáziumot kezdő huszonhét diák fogadalomtétele, Molnár Tímea igazgató asszony ünnepséget bezáró szavai: „a 2012-2013. tanévet megnyitom” – ezek voltak a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium idei tanévnyitójának megszokott mozzanatai.
Tovább a cikkhez>>


,,Mit tegyünk, atyámfiai férfiak'' - Ifj. Bellai Zoltán

,,Mit tegyünk, atyámfiai férfiak?'' Ez a kérdés az első pünkösdön hangzott el, miután Péter és apostoltársai a Szentlélektők vezérelve beszéltek ahhoz az embertömeghez, amely Jeruzsálemben összesereglett.
Tovább a cikkhez>>


Búcsú az iskolától

Az alábbi cikkben a 12. osztály nevében búcsúzó és érettségire készülő Orbán Anita írását olvashatják.
Tovább a cikk első részéhez>>
Tovább a cikk második részéhez>>


,,Útaidat Uram ismertesd meg velem" - Nagy Miklós

Május 20-án, vasárnap 46 diák tett konfirmációi fogadalmat - mielőtt szombaton a gyülekezeti házban sikeres vizsgát tett - a gyülekezet előtt templomunkban.
Tovább a cikkhez>Áldozócsütörtöki csendes nap a Lorántffyban - Török Béla

,,Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr!" A 34. zsoltár 8. verse köré szerveződtek az iskolai csendesnap programjai...
Tovább a cikkhez>Húsz éves a Lorántffy iskola - Kocsi Zsuzsanna

20 év nagy idő az ember életében. 20 évesen már vannak értékes, féltett emlékeink, melyekre talán életünk végéig emlékezni fogunk. De 20 évesen már sokkal biztosabb álmokat, jövőbeni terveket is szövögethetünk. 20 évesen ...
Tovább a cikkhez> Tovább a cikk 2. részéhez>8. osztály tablóképei

Az alábbi oldalon a 8.a és 8.b osztály tablóképeit tekinthetik meg.
Tovább a cikkhez>