Iskolánk kollégiuma

Az iskola kollégiuma az újjáépített és megszépült gyülekezeti ház hátsó részében van, kellemes környezetben, közel az iskolához. A földszinten tanulószoba, az első emeleten 22 fő, a tetőtérben 13 fő kényelmes elhelyezésére nyílik lehetőség a tanulói létszámtól függően 2-3 és 4 ágyas szobákban. Az új fűtési rendszer, a szép és modern vizesblokkok, az előtérben elhelyezett TV, videó, a tanulóban található számítógépek, internet lehetőség biztosítja a tanulók és az ott dolgozó pedagógusok jó közérzetét. A kis létszám lehetővé teszi egy otthonos, családias légkör, pozitív nevelő-diák kapcsolat megteremtését. A kollégista tanulók természetesen rendszeresen részt vesznek az iskolai programokban (tanulmányi, kulturális, sport). Kiegészítésül csoportfoglalkozásokat tartunk, ifjúsági istentiszteleteken vesznek részt heti egy alkalommal, és igény szerint egyéni beszélgetéseket, tanulmányi ellenőrzéseket, értékeléseket.

Tanulásra nem csak a tanulót használhatják a diákok. Önálló, szobai tanulás is lehetséges. Kikérdezésre, segítségnyújtásra szintén lehetőség van egymás között és az ügyeletes nevelőkkel. A jó tanulmányi eredményt elért tanulóknak szilenciumi kedvezmény jár. Reggelinél, vacsoránál két ügyeletes diák végzi a teendőket és ők a közös helyiségek takarítói is heti váltásban. A szobákban ugyancsak beosztás szerint végzik a takarítást, felkészülve a reggeli és az esti szemlékre. Felügyelet reggel 7,00 óráig van és délután 14, 00 órakor kezdődik. Hazautazás pénteken 15,00 órától, visszaérkezés vasárnap 17,00 órától. A jövőben tervezünk egy kis könyvtár létrehozását és szeretnénk az alagsorban lévő helyiségből a társalgót kialakítani. Célunk, hogy az iskolával közösen segítsük az oktató-nevelő munkát még hatékonyabbá és eredményesebbé tenni.

Kistaj Sándor

Kattints a képekre!


A kollégium a közösségi ház tőszomszédságában kapott helyet. Az épület jól karbantartott, műemlék jellegű. Szecessziós motivumokban gazdag. Fából készült épületelemek hangulatos környezetet biztosítanak.
A szobák az emeleten találhatóak. A folyosó is világos. Az étkezőben kapott helyet a televízió. Az étkező is alkalmas tanulásra, ha mást nem zavar.
A tanuló állandóan biztosítja a nyugott felkészülést. A tanulásban segítséget nyújtanak a kollégiumi nevelők. A szobák 2-4 személy számára lettek kialakítva a tetőtérben. Ezekben a szobákban mindenkinek külön asztala van.
   
Villanyoltás előtt a szobákban is lehet tanulni. A pihenést kényelmes emeleteságyak szolgálják.